Neljän vuoden teatteri, joka ei päättynyt onnellisesti

Olen ollut pitkään kirjoittamatta. Olen kokenut sellaista voimattomuutta tämän hallituksen ja päättävien elinten tyhmyyden edessä, että en ole yksinkertaisesti jaksanut kirjoittaa. Oulun ja Helsingin viimeaikaisten tapahtumien jälkeen päätin kuitenkin sisuuntua ja avata sanaista arkkuani jälleen.

Kaikki tietävät mistä tapahtumista puhun, joten en puutu niihin sen tarkemmin. Haluaisin tuoda ennemminkin esille ne asiat, jotka tähän tapahtumaketjuun johtivat.

Suomeen on historian saatossa tullut melko vähän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita verrattuna muihin Euroopan maihin ja hyvä niin, sillä olemme säästyneet paljolta, vaikka Oulun ja Helsingin viimeaikaiset tapahtumat ovatkin olleet todella järkyttäviä. Mutta kaikki muuttui vuonna 2015, jolloin maahamme vyöryi lyhyen ajan sisällä noin 30 000 ihmisen massa, pääasiassa nuoria miehiä, joiden taustoista kenelläkään ei ollut mitään tietoa. Kuinka tähän silloin reagoitiin?

Valtamedia antoi meille sellaisen kuvan, että maahamme saapuvat ihmiset ovat Syyrian sotaa pakoon lähteneitä perheitä, naisia ja lapsia. Jokainen valtamediassa julkaistu kuva turvapaikanhakijamassasta tuki tätä väitettä, sillä lapset ja naiset oltiin saatu ikuistetuksi jokaiseen valokuvaan. No, mikä oli todellisuus? Todellisuudessa syyrialaisia oli vain 2,5% kaikista tulijoista, eli karkeasti laskettuna 750 henkilöä ja valtaosa oli nuoria irakilaisia ja afgaanimiehiä. Ne kuvissa näkyvät naiset ja lapset olivat ainoastaan marginaali-ilmiö, jopa niin pieni, että sitä ei käytännössä tavallinen kansalainen edes havainnut olevaksi. Ainoa järkeenkäypä johtopäätös tälle virheelliselle uutisoinnille on se, että valtamedia oli selkeästi valjastettu muokkaamaan meidän tavallisten kansalaisten mielipiteitä myönteisemmiksi uusia tulokkaita kohtaan. Kysymys kuuluukin, että mihin on kadonnut puolueeton tiedon jakaminen, joka riippumattomaksi itseään julistavan median ainoa ja ensisijainen tehtävä tulisi olla? Vai onko sellaista koskaan ollutkaan? Vaikea kuvitella, että maailman vapaimpana mediana kehuskeltu suomalainen media olisi yhtään sen kummempi kuin ulkomaiset korruptoituneet ja politisoituneet paskajulkaisutkaan.

Toinen uutisankka oli korkeakoulutettujen ihmisten määrä turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Moni taho uutisoi maahamme saapuvista lääkäreistä ja insinööreistä. Muiden muassa Miapetra Kumpula-Natri painotti, että Balkanin maanteillä taivaltaa korkeakoulutettu joukko tulevia akavalaisia. Kumpula-Natrilla oli arvatenkin oma lehmä ojassa, sillä arvatenkin aviomiehensä hommat maahanmuuttobisneksessä ajoi muiden asioiden edelle. Kun todellisuus paljastuikin täysin päinvastaiseksi ja kävikin ilmi, että valtaosa tulijoista ei kykene täyttämään kaavakkeita edes omalla äidinkielellään, niin kaikessa hiljaisuudessa siirryttiin takavasemmalle, eikä näistä asioista enää puhuttu. Rahavirrat oli jo turvattu.

Merkittävin tapahtuma Suomen liittämiseksi osaksi tätä valitettavaa tapahtumaketjua oli kuitenkin pääministeri Juha Sipilän avautuminen, jossa hän tarjosi omaa asuntoaan turvapaikanhakijoille. Tämä tarjous levisi kuin kulovalkea maailmalla, tavoittaen varmasti tuhansia tai kymmeniätuhansia turvapaikanhakjoita. Tai tarkemmin sanottuna hän tarjosi yhtä omistamistaan asunnoista Migrin käyttöön, mutta asunto ei kuitenkaan ollut sellainen, että se olisi kelvannut viranomaisille, joten kysymys kuuluu, että oliko Sipilän tarkoitus ylipäätään sitä heille oikeasti tarjota, vai oliko kyseessä vain mainostemppu, jolla sai sinisilmäiset ja hölmön hyväuskoiset tahot puolelleen? Sipilä oli myös henkilökohtaisesti ottamassa turvapaikanhakijoita vastaan ja toivotti kädestä ravistaen elintasopakolaiseksi osoittautuneen Fahad Firasin tervetulleeksi maahamme, sanoen legendaariset sanat ”You are safe now.” Sipilän arviointikykyä kuvastaa se, että hän nielaisi koukkuineen ja kohoineen päivineen Firasin väittämän 17- vuoden iästään.

Sisäministeri Petteri Orpo, jonka käsissä suomalaisten siviilipuolen turvallisuus ensi kädessä oli, ja on edelleen, oli tuolloin sitä mieltä, että ”Pakolaisten motiivien epäily on rasismia”. Lisäksi Orpon mukaan kansainväliset sopimukset YK:n ja EU:n jäsenenä estivät rajojen kiinni laiton. Mikä vaikutus Orpon päätöksiin oli siinä, että hänen vaimonsa pyöritti turvapaikanhakijoita palvelevaa lakitoimistoa? Massit edellä tunnuttiin menevän myös tässä tapauksessa. Myös rajojen sulkeminen onnistui käden käänteessä, kun Suomi isännöi Donald Trumpin ja Vladimir Putinin huippukokousta, eikä ollut mitään puhetta siitä, että rajojen sulkeminen rikkoisi joitain kansainvälisiä sopimuksia. Samoin kun Ruotsi sulki etelärajansa, niin ei tullut pahemmin haasteita kansainväliseen tuomioistuimeen. Nyt kun paskat on jo niin sanotusti housussa, niin Orpo on sitä mieltä, että lakeja tulee tiukentaa ulkomaalaisiin liittyvän rikollisuuden estämiseksi ja vieläpä pikaisesti. Orpolla on vuodesta 2015 ollut aikaa hallitusvastuuta nauttiessaan laittaa asiat kuntoon. Halla-Ahon laatima hallitusohjelmakin olisi sitä edellyttänyt, mutta kun ….!

Petteri Orpon sisäministeriön kansliapäällikkö, eli Suomen sisäisten asioiden hoitamisen toiseksi korkein virkamies Päivi Nerg taas vakuutti sisäministeriön tietävän jokaisen henkilön, joka Suomeen on tullut ja millaiset taustat heillä on. Luonnollisesti myös tämä osoittautui totaaliseksi paskapuheeksi. Kun kielteisiä päätöksiä alkoi tippumaan, niin kansliapäällikkö Nerg vakuutti, että sisäministeriöllä on tiedossa kaikkien kielteisen päätöksen saaneiden henkilöiden olinpaikat. Myös tämä osoittautui täydeksi potaskaksi. Sen vahvistivat poliisin useat toimihenkilöt omilla lausunnoillaan. Turun joukkopuukotuksen jälkeen Nerg joutui nieleskelemään sanojaan ja myöntämään, että valtaosalla tulijoista on joko väärennetyt henkilöasiakirjat, tai ei asiakirjoja ollenkaan, eikä todellista henkilöllisyyttä kyetä varmistamaan. Koko Nergin ura sisäministeriön kansliapäällikkönä kulminoitui tähän paskanjauhantaan.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä otetaan käsittelyyn Timo Soini. Tuo takinkäännön huippuosaaja, joka veti Perussuomalaisten puheenjohtajana ja kasvoina höplästä parhaimmillaan lähes 20% Suomen kansasta. Silloin tuli jytky vuonna 2011. Jytky laantui Soini johtaessa Perussuomalaiset oppositioon, mutta vuonna 2015 puolueen äänisaalis oli kuitenkin vielä lähes 18%. Soini vei äänestäjiensä ja tukijoidensa tukemana puolueensa hallitukseen ja odotukset olivat korkealla. Mutta niin vain Timo- pojankin periaatteet ja selkäranka murenivat samaa vauhtia, mitä avoimemmaksi aukesi ministerikyytikäytössä olevan Mercedeksen takaovi ja valliteemoinaan julistetut EU- vastaisuus, EU:n taakanjakopolitiikka ja rikollisten maahanmuuttajien pikainen karkottaminen vaihtui mukavaan ulkoministerin pestiin ja eläkepäiviensä turvaamiseen.

Miten tämä kuvio voi olla mahdollinen? Kyseessä ei voi olla päättäjien tahaton erehdys, vaan taustalla on oltava jotain muuta. Muuten on vaikea kuvitella, että kyseiset päättäjät osaisivat laskea edes yksinkertaisia päässälaskuja? Mutta vielä ihmeellisempää on se, että miten valtaosa suomalaista edelleen luottaa edustukselliseen demokratiaan ja vannovat vaalien ja äänestämisen nimeen? Eikö tämä hallituskausi ole loistava esimerkki siitä, että näin ei voi enää jatkua. Jollain tavalla kansanedustajien toimet on saatava äänestäjien valvontaan ja vaalipetokset rikosoikeudelliseen vastuuseen. Onko oikea tapa anoa vaalilupauspetosta lisättäväksi rikoslakiin, vai voimmeko luottaa siihen, että jatkossa äänestämme edustajiksemme luotettavia ja suoraselkäisiä henkilöitä, jotka ajavat äänestäjiensä etuja? Voimmeko siis oikeasti luottaa …? Olemme äänestäjinä velkaa jotain noille pikkutytöille, nuorille ja aikuisille naisille ja suomalaiseen politiikantekoon perehtyneenä pelkään pahoin, että nykysäännöillä tähän ei muutoksia saada.

 

Nyt myös Facebookissa:

Neljän vuoden teatteri, joka ei päättynyt onnellisesti=======================================Olen ollut pitkään…

Gepostet von Takapiru – Mielipidekirjoituksia yhteiskunnallisista asioista am Montag, 14. Januar 2019

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

42 − 32 =